HET CROLE NATUURRUND

Onze nationale parken en andere natuurgebieden bestaan deels uit graslanden, bossen en open terreinen. Het is de bedoeling, dat hier een grote variëteit aan bloemen, planten en kruiden gaat groeien. Goed voor vogels, insecten en reptielen. Méér biodiversiteit, daar gaat het om. De grond moet daarvoor verarmen en dat gebeurt door begrazing. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere terreinbeheerders zetten daar onder meer runderen voor in.

Slideshow11

SAMEN MET DE NATUUR

Crole Natuurrund heeft met deze organisaties en met collega-veehouders afspraken gemaakt over begrazing met runderen. Het zijn robuuste rassen, die bijna het hele jaar door in kuddes buiten lopen. Kalfjes blijven bij hun moeder tot er weer een nieuw kalfje komt.

foto_h1_2

UNIEKE MOBIELE SCHUILPLEK

Als het lang vriest voeren we ze bij met maaisel uit de natuur. Zo nodig plaatsen we onze gepatenteerde Cattle Cabin, een van zonnepanelen voorziene schuilmodule met verwarmde drinkbakken en een verwarmde strooiselbodem. Dat maakt het concept Crole natuurrund mondiaal uniek.

foto_h1_3

KUNSTMEST EN ANTIBIOTICA TABOE

Kunstmest en antibiotica zijn taboe en de runderen groeien een stuk langzamer dan op het uniforme productiegras dat je overal in de weilanden ziet. Die natuurlijke voeding en trage groeiwijze proef je terug in het vlees.

DE CROLE HOEVE

Het goede leven

Al vier generaties duurt de liefde voor runderen vanuit de Crole Hoeve. Mijn overgrootouders hielden daar al verschillende rassen runderen, voornamelijk op stal. Tegenwoordig werk ik onder het concept Crole Natuurrund met robuuste runderrassen in natuurgebieden. Dit doe ik samen met gepassioneerde boeren uit het hele land. Hiermee leveren we een bijdrage aan de beheerdoelen van de Nederlandse natuurgebieden. Hiermee houden wij de familietraditie op geheel eigen wijze in ere met heel veel passie en trots.

Leon Moonen – “Verantwoorder vlees eten bestaat niet.”

DAT PROEF JE

Smaken verschillen…of niet?

De rassen die wij voeren zijn vooral vaarzen en koeien van het limousin en blonde Aquintaine ras die worden eerst ingezet in de zoogkoeienhouderij en lopen zo lang mogelijk met hun kalf in de natuur. Daarnaast hebben we bepaalde periodes in het jaar Schotse hooglanders en Galloway runderen. Wanneer ze niet meer drachtig zijn, worden ze afgemest op hiervoor geschikte bedrijven. De dieren worden in open stallen op stro in circa 3 tot 4 maanden gemest. Het voer bestaat uit: mais, natuurhooi en producten die we niet meer voor menselijke consumptie gebruiken en we komen hierdoor maximaal tegemoet aan wasted food. Met de juiste vetbedekking worden ze vervolgens geslacht.

KRISTALHELDERE KETEN

In de gehele keten zijn aspecten als traceerbaarheid, dierwelzijn en hygiëne maximaal geborgd. Voor de begrazing maken we pachtafspraken met de terreinbeheerders. We werken met slagers van dichtbij, waar we de dieren zelf heenbrengen. In ruime veewagens, die ze al van kleins af aan kennen, omdat ze daarin regelmatig van het ene naar het andere gebied zijn gebracht.

De verwerking doen we samen met onder meer gerenommeerde slachterijen en verwerkingslocaties door heel Nederland. Zo bedienen we met een mooi assortiment vlees. Daarnaast leveren wij zelf diverse schnitten rechtstreeks aan de horeca.

Crole Natuurrund is in gesprek met veehouders door het hele land voor de levering van runderen die op dezelfde wijze worden gehouden als de eigen kuddes. Crole Natuurrund als merk staat garant voor kwaliteitsvlees uit natuurgebieden.

SMAAKLOKAAL – CROLE WORKSHOPS

Samen koken, samen proeven, samen meer te weten komen over het prachtige vlees van onze Natuurrunderen. In de workshops leert u hoe het uitbenen van een Natuurrund in zijn werk gaat. Het vlees gaan we samen bereiden op de big green egg, bradley smoker en de Quoco. Uiteraard maken we een aantal mooie gerechten. Bij ieder gerecht wordt een bijpassende wijn of bier geschonken.

De workshops vinden plaats in het sfeervolle smaaklokaal op de boerderij van Crole Hoeve. Deze landelijke locatie biedt bovendien veel extra mogelijkheden, zoals een rondleiding met huifkar naar onze runderen in het natuurgebied het Vresselse bos.

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over onze Smaaklokaal Workshops.

WORKSHOP VAN KOP TOT STAART

8 december

WINTER BBQ WORKSHOP

3 november

BBQ WORKSHOP VOOR GEVORDERDEN

24 november

ONZE AMBASSADEURS

Het hoeft geen betoog, dat natuurbeschermingsorganisaties ons een warm hart toedragen. Dat is wederzijds. Onze samenwerking bewijst, dat natuur en economie samen kunnen floreren. Crole Natuurrund streeft naar de hoogste welzijnsstatus aan zijn kuddes.

CONTACT

Bent u benieuwd hoe onze runderen leven in de natuur? Dat kan. Maak een afspraak en u kunt het met eigen ogen zien. Mail of bel ons en u bent van harte uitgenodigd!

Adres
Spierkesweg 4, Sint-Oedenrode

Mail
info@crole.nl

Tel
(+31) 6 20 68 39 72

facebook facebook

Controlled by: